Gecertificeerd beton
Veilig online betalen
Snelle levering

Prijs beton
Bereken hier uw prijs

Gratis offerte >
Prijs beton berekenen

Wat is een betontrilnaald?

betontrilnaald

Een betontrilnaald wordt gebruikt bij het storten van beton. De trilnaald is bedoeld om het beton te verdichten. Bij het storten van beton kan er lucht in het beton terechtkomen. Dit kan ook gebeuren wanneer er gebruik wordt gemaakt van een betonpomp. Een goed betonbedrijf zoals de Online Betoncentrale weet precies wat er moet gebeuren om de lucht uit het beton te trillen. De lucht uit het beton halen wordt ook wel verdichten genoemd. Dit is een belangrijk proces bij het storten van beton. De bedoeling ervan is om het beton zo hard en sterk mogelijk te maken door de ingesloten lucht uit de betonspecie te verwijderen.

Beton trilnaald voor verdichten van beton

Beton wordt pas echt stevig wanneer de substantie dicht tegen elkaar zit. Wanneer er luchtbellen in de betonspecie zitten is het de bedoeling dat deze er, voordat de beton uitgehard is, worden uitgehaald. Wanneer er meerdere lagen beton worden gestort moet de beton bij iedere betonlaag worden getrild. De trilnaald ziet er uit als een holle, ronde metalen buis waarin een ronddraaiend element is aangebracht. Hierdoor gaat de trilnaald trillen. De beton trilnaald wordt ook wel een betonvibrator genoemd. De trilnaalden kunnen verschillende trilkracht en trilfrequentie aannemen zodat ze voor iedere klus gebruikt kunnen worden. Beton online bestellen? Dat kan ook bij ons.

Andere oplossingen voor het verdichten van beton

De beton trilnaald is een veelgebruikt gereedschap dat ervoor zorgt dat beton op de juiste manier uitgehard raakt. Hieronder de meest gebruikte methodes om beton te verdichten.

  • Persen, walsen, schokken en centrifugeren
  • Oppervlaktetriller
  • Bekistingstriller
  • Beton triltafels
  • Stampbeton (wordt met een stamper verdicht)
  • Zelfverdichtend beton
  • trilnaalden / betonvibrator

Wilt u zelf beton storten?

Als u een mooie betonvloer wilt storten is het belangrijk dat u voor het beste beton gaat. De Online Betoncentrale zorgt altijd voor gecertificeerd en goed verwerkbaar beton. Heeft u vragen of wilt u beton bestellen? Dan kunt u altijd bellen naar 06-57135262. U krijgt dan direct een van onze ervaren betonspecialisten aan de lijn.