06 571 352 62

Antwoord op uw vraag

Bereken uw voordeel

  Neem contact op

  Algemene beton vragen

  Onzichtbaar
  Wat kost beton per kuub?

  Wat gaat mij beton storten kosten? De prijs van beton is bij onlinebetoncentrale makkelijk te berekenen met de handige calculator. Voor vragen over Vloeibaar beton of spramex beton kunt u ook bellen met de betoncentrale.

  Ik heb beton besteld waar moet ik nog op letten?

  U heeft beton besteld of bent dit van plan maar twijfelt toch nog over bepaalde dingen of het goed is geregeld. U kunt met uw vragen altijd bij ons terecht via mail, whats app of telefonisch. Ook kunt u onze voorbereiding checklist bekijken. Geeft het storten van beton nog vragen bekijk dan onze beton storten checklist. Misschien heeft u een vraag over hoe te handelen als de beton gestort is bekijk dan onze nazorg checklist.

  Wat is gecertificeerd en goed verwerkbaar beton?

  Wilt u beton bestellen wat u zelf makkelijk kan verdelen en afwerken of wilt u velen uren bezig zijn met de beton van grote hopen te verdelen over de stortplek? Wij leveren standaard een vloeibare beton die gemakkelijk naar de juiste plek vloeit en zeer makkelijk is af te werken tot een gladde vloer. Al Onze leveranciers leveren beton dat gecertificeerd is, dit houd in dat de beton die u bij ons besteld gemaakt is met de grootste zorg voor kwaliteit, veiligheid en milieu.

  Is het mogelijk om op zaterdag beton te leveren?

  Betoncentrales zijn niet allemaal open op zaterdag en het wisselt ook welke er open zijn. Hetzelfde is het geval in de bouwvak. U vult uw speciale wensen in bij offerte op maat en wij gaan kijken welke mogelijkheden er zijn. U krijgt dan geheel vrijblijvend een offerte, houd er wel rekening mee dat de beton prijs anders is als doordeweeks.

  Vragen over het voorbereiden van de betonstort

  Onzichtbaar
  Goed begin

  Een goed begin is het halve werk is een bekend Nederlands gezegde, dit is ook zeker het geval als u beton gaat storten. Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat het storten soepel verloopt maar ook dat het eindresultaat naar wens is en er minder kans is op onverwachte tegenvallers.

  Check de bekisting:

  De bekisting is een tijdelijk aangebrachte gietvorm die de beton op zijn plek houd tijdens het storten en het uitharden de periode erna. Onderschat de kracht van beton niet, het is afhankelijk van de soort beton maar gemiddeld genomen is het soortelijk gewicht 2400kg per m3. Zorg dus dat de bekisting stevig is, liever wat royaler met klemmen en paaltjes voor extra stevigheid dan bekisting die tijdens het storten kapot gaat, we spreken dan van een klapkist. Zorg dat er geen gaten en kieren in zitten waardoor de beton weg kan vloeien maar ook dat er geen water in de bekisting staat als u de beton gaat storten. Wenselijk is dat de bekisting waterpas staat omdat als je beton gaat storten je een bepaalde hoogte wil aanhouden, de rand van de bekisting leent zich daar uitstekend voor. Stort u op direct op een zuigende ondergrond gebruik dan een folie om te zorgen dat er geen vocht aan de beton word onttrokken. Voor het juist berekenen van de benodigde m3 beton is het van belang dat deze ondergrond enigszins vlak is en er geen hoogte verschillen zijn.

  Dan is de volgende stap het wapenen van de beton

  Het wapenen van beton is het aanbrengen van versterking in de beton zodat de beton beter bestand is tegen alle krachten die er op uitgeoefend gaan worden en scheuren tegen gaat.

  Zorg dat de wapening rondom in de beton komt, leg bijvoorbeeld een krimpnet niet op de bodem van de bekisting maar zorg met afstand houders voor dekking op je ijzer. Let ook aan de bovenkant op dat het ijzer niet aan het oppervlak komt maar voldoende dekking van de beton krijgt.

  De stortplek is nu klaar voor de beton nu u nog.

  Zorg er voor dat er genoeg ruimte is voor de betonmixer en eventueel de betonpomp , de betonmixer is een grote vrachtwagen en deze zal tot de stoep komen en in sommige gevallen de boel blokkeren. Overleg met buren om eventueel auto’s te verplaatsen en zet de vrije ruimte af voor de betonmixer en de betonpomp. U bent verantwoordelijk voor de bereikbaarheid en eventuele vergunningen voor de mixer bij uw stort.

  Storten met de kruiwagen

  Tot 3 m3 is lossen met de kruiwagen te doen mits de afstand die gelopen moet worden niet meer dan ongeveer 20 meter is. Zorg om te beginnen voor voldoende hulp troepen met spierballen u heeft namelijk beperkte lostijd(ongeveer 6 minuten per m3) overschrijding betekent een naheffing van €20,- per kwartier ex btw , houd rekening met de afstand die met de kruiwagen moet worden gelopen, hoe verder weg hoe meer lopers er nodig zijn om de betonmixer binnen de tijd te lossen. Wij adviseren minimaal 4 lopers en dan 1 man die de beton verdeeld en afwerkt. Zorg dat u 1 of 2 kruiwagens meer heeft dan er lopers zijn, deze kunnen dan onder de goot staan als de lopers onderweg zijn, de lopers kunnen dan meteen een volle kruiwagen pakken en er lekt geen beton op straat. Daarnaast is het aan te raden om een stuk plastic op straat onder de goot van de betonmixer te leggen, dit voorkomt dat u na het storten de straat staat te schrobben.

  Storten uit de goot

  Storten uit de goot is alleen mogelijk als de betonmixer tot aan de stortplek kan komen. Een betonmixer is zwaar, zeg tussen de 30.000 en 40.000 kg en zal dus zonder vooraf genomen maatregelen altijd op de openbare weg blijven. De beton kan tot een paar meter achter de mixer gestort worden. Is de afstand groter zorg dan voor kruiwagens of bestel een betonpomp die tot wel 300 meter ver kan pompen en u een hoop arbeid uit handen neemt.

  Helpt de mixer chauffeur met storten?

  De mixer chauffeur en eventueel de pompmachinist zijn er om de beton te lossen en te verpompen naar de stortplek, niet om de beton af te werken, uiteraard zijn het vakmannen en kunnen ze u wellicht wat tips meegeven maar u zorgt zelf voor de mankracht en het gereedschap.

  Het gereedschap

  Het is belangrijk om met het juiste gereedschap te werken als u beton gaat verwerken. Begin bij uzelf door te zorgen voor stevig waterdicht schoeisel, een overall, handschoenen en een veiligheidsbril.

  Benodigde gereedschappen:

  Trilnaald:
  Betonhark:
  Afwerkrei:
  Afwerkspaan:

  Bent u klaar om beton te storten?

  Wat kost beton?

  Wat kost beton? Gaat u beton laten storten? Prijs beton: Deze is volledig afhankelijk van waar u woont en hoeveel u nodig heeft. Prijs beton per m3 nodig? Ook dan kunt u de calculator gebruiken.

  Hoe kan ik beton bestellen?

  Bij Online Betoncentrale kunt u gemakkelijk en snel beton bestellen. Bent u particulier? Kijk dan op de beton bestellen particulier prijs pagina voor de beste optie. Beton online bestellen? Dat kan bij Online betoncentrale.Beton bestellen prijs per m3: Dit wordt beton bestellen per kuub genoemd. Direct bestellen? Online beton bestellen? Bij ons altijd betaalbaar, direct verwerkbaar beton.

  Vragen over het storten van beton

  Onzichtbaar
  Regen, Hoge temperaturen, wisselende temperaturen en Vorst

  Beton kan bijna altijd gestort worden mits de juiste voorbereidingen worden getroffen en er de juiste nazorg word geleverd. 3 belangrijke zaken waar je wel degelijk rekening mee moet houden zijn vorst, hoge temperaturen en regen.

  Lage temperaturen

  Als het stevig vriest is het niet verstandig om in de buitenlucht beton te storten maar bij nacht vorst is het zeker wel mogelijk om met een kleine aanpassing in de verhouding cement en water en nazorg in de vorm van de verse beton goed af te dekken met isolerend materiaal zodat de vrieskou er geen vat op krijgt. Een andere mogelijkheid is een tent met kachels over de stortplek plaatsen. Als u in een binnen ruimte stort is het altijd mogelijk om middels verwarming de vorst buiten de deur te houden.

  Hoge temperaturen

  Beton moet uitharden en niet uitdrogen het is daarom altijd aan te raden om vers gestort beton af te dekken met plastic en eventueel te besproeien met water zodat het minder kans heeft op uitdroging en scheuren.

  Wisselende temperaturen

  In het voorjaar kan het zomaar gebeuren dat het prachtig mooi weer is overdag maar dat het in de nacht toch een paar graden vriest. Die wisseling in temperatuur zorgt dat vers beton krimpt of uitzet bij vers beton kan dit snel scheuren veroorzaken, isoleren is dan ook weer een goede oplossing. Bij grotere oppervlaktes is het altijd goed om een dilatatie voeg in te brengen. Dit is een voeg om het krimpen en uitzetten op te vangen en zodoende scheuren tegen te gaan. Gelukkig is al ons beton gecertificeerd. De sterkteklasse beton geeft aan hoeveel het materiaal aankan.

  Regen

  Regen is een vriend van de beton mits de beton al een dag ligt dan voorkomt de regen het te snel uitdrogen van beton. Bij het storten van beton kan een flinke bui regen kuiltjes aan het oppervlak tot gevolg hebben en wat cement wegspoelen waardoor de bovenlaag poreus word. Het afdekken van de gestorte beton is daarom altijd aan te raden.

  Vragen over de nazorg van beton

  Onzichtbaar
  Ieder weertype vraagt om andere nazorg.

  Maar in de basis is het heel simpel beton moet uitharden en niet uitdrogen. Dek daarom de beton af of besproei het met water als de temperaturen hoog zijn of bij stevige wind. Regent het flink kan er cement wegspoelen en kunnen de druppels een afdruk achter laten , ook hier is afdekken met een stuk plastic een prima oplossing. Als er sneeuw in de bekisting zit kan er niet gestort worden, de sneeuw neemt dan de plek in van de beton en uw constructie is dan niet meer wat u wenst. Bij lichte vorst kan er wel gestort worden door een aanpassing van het betonmengsel en isolerende maatregelen te nemen of verwarming toe te passen.

  Wanneer is de beton uitgehard?

  De moderne beton is na 1 dag voorzichtig beloopbaar na 3 dagen licht belastbaar en na 7 dagen zwaarder belastbaar de uiteindelijke sterkte word na ongeveer een maand bereikt en na een jaar is de beton geheel uitgehard.