Gecertificeerd beton
Veilig online betalen
Snelle levering

Prijs schuimbeton
Bereken hier uw prijs

Gratis offerte >
Prijs schuimbeton berekenen

Schuimbeton bestellen bij de Online Betoncentrale

Schuimbeton bestellen om uw woning te verduurzamen? Schuimbeton is enorm populair binnen de bouwsector, aangezien het materiaal een belangrijke bijdrage levert aan een energiezuinig woonhuis. Door de kruipruimte te isoleren met schuimbeton en vloerverwarming toe te voegen kunt u kamers uitstekend in zijn geheel verwarmen. Bovendien is luchtcirculatie in dat geval niet nodig. De meest duurzame optie is vloerverwarming samen met een anhydrietvloer, aangezien dit materiaal de vloerverwarming beter geleidt dan een traditionele vloer van cement. Meer weten over de mogelijkheden van schuimbeton? Lees dan verder.

Betonpomp

Wat is schuimbeton precies?

Op zoek naar schuimbeton om te kopen? Schuimbeton is een isolatiemateriaal die licht van gewicht is. Het schuimbeton is gemaakt van cement, zand, water en schuimmiddel. Dit schuimmiddel zorgt ervoor dat het beton luchtig wordt en de gewenste isolerende kenmerken heeft. Schuimbeton wordt veelvuldig toegepast als ondergrond voor vloeren en als isolatiemateriaal. Met een hoge isolatiewaarde (Rd) en een laag soortelijk gewicht, vormt schuimbeton bovendien een duurzaam alternatief voor isolatiemiddelen zoals EPS, XPS en PIR. Doordat schuimbeton volledig te recyclen is, draagt u met deze materiaalsoort bij aan een beter milieu. Via onze calculator kunt u de prijs voor schuimbeton berekenen:

BEREKEN HIER uw prijs! >
Betonpomp

Onze voordelen?

Bekijk de animatie!

Waarom schuimbeton toepassen onder uw vloer?

Schuimbeton is enorm geliefd als isolatiemateriaal onder vloeren. Het materiaal heeft namelijk de ideale eigenschappen om goed te isoleren, waardoor uw woning gedurende het hele jaar gemakkelijk op de gewenste temperatuur blijft. In de wintermaanden blijft het behaaglijk warm, terwijl u op warme zomermaanden juist geniet van de koelte in huis. Doorgaans zorgt het toepassen van schuimbeton onder de vloer voor een besparing van wel 20 procent op de energiekosten. Daarnaast voorkomt u met schuimbeton onder de vloer vocht- en schimmelvorming in de kruipruimte, zodat de vloer op ieder moment warm en aangenaam aanvoelt.

ONTDEK hoeveel u BESPAART! >

Wat zijn de voordelen van schuimbeton bestellen?

Schuimbeton brengt een aantal handige voordelen met zich mee. We zetten de belangrijkste pluspunten op een rij:

 • Besparing op de energierekening tot wel 20 procent
 • Voordelige tarieven van schuimbeton zorgen voor een interessante investering
 • Handige manier om uw woning te verduurzamen
 • Uitstekende isolerende eigenschappen van schuimbeton
 • Ideaal te gebruiken bij het installeren van vloerverwarming
 • Ook toe te passen voor het isoleren van kruipruimtes om vocht- en schimmelgroei tegen te gaan
 • Geluiddempend om krakende houten vloeren te verminderen
 • Perfect uitvulmiddel voor bestaande vloeren
 • Te gebruiken als vulling bij buitenzwembaden of als isolatie
 • Krachtig maar tegelijkertijd licht materiaal

BEREKEN HIER uw prijs! >

Het stappenplan bij schuimbeton storten

 1. De bestaande houtenvloer en balken verwijderen
 2. Eventueel extra zand/grond uitgraven om voldoende hoogte te creëren
 3. De ondergrond moet stabiel en droog zijn
 4. Plastic bouwfolie aanbrengen op ondergrond en wanden ( 1 meter boven peil ) zodat je een waterdichte bak maakt van de kruipruimte waarin de fundering dus als bekisting dient. Let op dat het plastic goed in de hoek vloer/wand zit, anders kan het plastic door het gewicht van het beton losgetrokken worden met storten.
 5. Leidingwerk ( elektra afvoeren etc. ) aanbrengen en goed vastzetten zodat deze niet drijven tijdens het storten.
 6. Openingen naar ruimten waar niet gestort wordt dicht maken met bekisting of met purschuim bij gaten en kieren.
 7. Hoogte aangeven met piketpaaltjes in het midden van de vloer waarbij bovenkant paal de hoogte is of latten op de muur rondom waarbij onderkant lat de juiste hoogte is.
 8. Het storten. Wij komen met een grote vrachtwagen op locatie en er dient dus voldoende opstelplek te zijn, ruimte om te kunnen schoonmaken en een puinbak of plek voor spoelwater en een beetje restant, ook is een wateraansluiting nodig. Wij mixen het schuimbeton op locatie ( water, zand, cement en schuimmiddel) en verpompen het dan de ruimte in.
 9. Wanneer de ruimte is gevuld tot de gewenste hoogte kan het uitharden beginnen. Afhankelijk van temperatuur en vochtigheid zal het na twee / drie dagen beloopbaar zijn.

BEREKEN HIER uw prijs! >
Betonpomp

Voor welke toepassingen gebruikt u schuimbeton?

Schuimbeton is ideaal om toe te passen voor funderingen en kruipruimtes in zowel woningen als kantoren. Het materiaal is eenvoudig en snel in gebruik, waardoor u op een relatief makkelijke wijze uw pand kunt isoleren. Het materiaal wordt veelal gebruikt voor deze toepassingen:

 • Het isoleren van ruimtes
  Schuimbeton beschikt over een uitmuntende isolatiewaarde, waardoor het optimaal werkt om vloeren te isoleren
 • Het funderen van vloeren
  Een vloer van schuimbeton wordt vaak gebruikt als fundering wanneer het gaat om een lichte constructie. Vaak wordt het schuimbeton direct op een zandbodem toegepast, met enkel een dampdichte folie om weglopen te voorkomen.
 • Het creëren van een vloer
  Schuimbeton vormt de perfecte basis voor een vloer, omdat het soortelijk gewicht laag is. Op deze ondervloer kunt u vervolgens verder bouwen.
 • Het renoveren van oude vloeren
  Heeft u een oude houten vloer die hoog aan vervanging toe is? Met schuimbeton vervangt u op een gemakkelijke wijze de vloer om nare luchtjes en schimmels tegen te gaan.

Hoeveel kost schuimbeton laten storten?

Er zijn meerdere factoren die de schuimbeton prijs bepalen. Om u een idee te geven van de schuimbeton kosten, zetten we de factoren op een rij:

De hoeveelheid schuimbeton en de afstand

De prijs van schuimbeton per m3 hangt af van de hoeveelheid schuimbeton die u bestelt. Bij een groot project ontvangt u veelal een lagere prijs per m3, aangezien wij dan geen extra vrachtkosten hoeven te rekenen. Ook de afstand tot uw project speelt hierbij een rol; hoe dichterbij, des te voordeliger het schuimbeton.

De kwaliteit en leverancier van het schuimbeton

De kosten voor het schuimbeton hangen af van de leveranciers per regio. Bij de Online Beton Centrale werken we uitsluitend met schuimbeton van hoogstaande kwaliteit tegen een voordelig tarief. Zo bent u ervan verzekerd dat u schuimbeton toepast van de beste merken schuimmiddelen en cement, zodat uw project een succes wordt.

Subsidie op het schuimbeton

Handig om te weten is dat u bij toepassing van schuimbeton recht kunt hebben op de Schuimbeton subsidieregeling. Bij deze methode van isoleren maakt u namelijk gebruik van een milieuvriendelijk isolatiemateriaal dat volledig te recyclen is. Om voor deze subsidie in aanmerking te komen, heeft het RVO bepaald dat de Rd-waarde van het schuimbeton ten minste 3,5 is. Hierbij geldt dat de vloer minimaal een dikte moet hebben van 40 centimeter.

Voordelig schuimbeton kopen bij de Online Betoncentrale

Benieuwd wat de schuimbeton kosten zijn voor uw project? Vul meteen ons online contactformulier in, zodat wij een offerte op maat kunnen berekenen.

BEREKEN HIER uw prijs! >