Gecertificeerd beton
Veilig online betalen
Snelle levering

Prijs beton
Bereken hier uw prijs

Gratis offerte >
Prijs beton berekenen

Heipalen & Stalen buispalen

Uw aanbouw, schuur of terras wilt u natuurlijk stevig maken. En niet zodanig dat het na enige tijd al verzakt is. Heipalen zijn dan nodig om te voorkomen dat de boel gaat verzakken. Er zijn vele verschillende soorten heipalen. Bij nieuwbouw of goed bereikbare plekken worden vaak prefab heipalen gebruikt. Echter bij veel aan en of verbouwingen laat de bereikbaarheid te wensen over. Groot materieel (heistelling en de lange prefab paal) kan vaak niet op de gewenste plek komen. Heipalen zijn overal nodig en dus is er ook een oplossing voor uw schuur of zwembad achter in de tuin.

Plaatsen Stalen buispalen

Stalenbuis heipalen zijn de oplossing voor lastig bereikbare plekken. Stalen buispalen zijn opgebouwd uit meerdere delen holle buis, het onderste deel heeft een bodem en tijdens het heien wordt er steeds een deel zonder bodem opgezet en vast gelast totdat de gewenste diepte bereikt is.


  Heipalen offerte aanvragen

  Om een passende offerte te kunnen maken vermeld dan graag de volgende info.


  Gewenste diepte stalen buispalen

  Wat de gewenste diepte is wordt bepaald door een zogenaamde sondering. Bij een sondering meet men kort gezegd op welke diepte een zandlaag zit welke genoeg draagkracht heeft voor de heipaal. Hoe diep deze laag zit verschilt per plek. Vaak staat op de bouwtekening van uw huis een sondering, dit kan helpen om een inschatting te maken voor de benodigde meters paal voor uw schuur of aanbouw. Let wel dat tijdens het heien zelf pas de uiteindelijke diepte bepaald wordt, men doet dit door middel van kalenderen. Kalenderen is het tellen van het aantal klappen/slagen die nodig zijn om 250mm te zakken, als dit overeenkomt met de de vooraf bepaalde kalendering is de juiste zandlaag bereikt.

  Buispalen vullen

  Als de buispalen staan moeten ze worden gevuld met beton, hoeveel beton er in gaat is afhankelijk van de diameter van de paal en de lengte. Het vullen van de Palen gaat het makkelijkst met een kleine betonpomp. De flexibele slang kan makkelijk in de buispaal worden gehangen om deze te vullen. Voor onze meest gebruikte palen staat hieronder per diameter hoeveel liter er per meter in gaat om deze te vullen.

  Hoeveel beton is er nodig?

  Hieronder staat aangegeven hoeveel beton er nodig is om een stalen buispaal te vullen. Vaak is er iets minder nodig omdat op de bodem van de paal een laag grind aangebracht wordt, dit om de klappen van het valblok op te vangen, wat hierdoor wel kan gebeuren is dat na het vullen van de palen het beton nog enkele centimeters kan nazakken. Het is met het vullen van de palen een afweging om dit meteen te doen of samen met de fundering. Voordeel bij het gelijk vullen van de paal is dat de paal niet meer kan vol regenen en dat als beton een paar centimeter zakt dit met het storten van de fundering weer kan worden aangevuld.

  168mm = 23 liter per meter
  219mm =38 liter per meter
  273mm = 58 liter per meter

   Heipalen offerte aanvragen

   Om een passende offerte te kunnen maken vermeld dan graag de volgende info.


   Heipalen prijs

   U wilt heien en bent op zoek naar een heibedrijf om een of meerdere heipalen te laten slaan. Wij hebben meerdere hei bedrijven in ons netwerk waardoor we een scherpe prijs kunnen bieden en het leveren ook vaak op korte termijn kan plaatsvinden.

   Wat de kosten zijn van heipalen hangt af van de hoeveelheid palen, de diameter en hoe lang ze moeten zijn. Op de constructietekening kunt u de door de constructeur voorgeschreven waarden terug vinden.
   Bent u benieuwd wat het kost om uw project van heipalen te voorzien neem dan middels onderstaand formulier contact met ons op.