Gecertificeerd beton
Veilig online betalen
Snelle levering

Prijs beton
Bereken hier uw prijs

Gratis offerte >
Prijs beton berekenen

Betonvloer storten op zand

betonvloer storten op zand

Betonvloer storten op zand

Heb je genoeg van die doorzakkende vloer van hout? Wil je eindelijk eens een stevige vloer in de garage of woonkamer? Dan is beton een goede optie. Beton is een zeer stevige substantie en heeft als bouwmateriaal vele voordelen. Belangrijk om te weten is dat beton nooit direct op zand gestort mag worden. Dit heeft te maken met de chemische reactie die het cement aangaat met water. Het klinkt tegenstrijdig maar wanneer het water door het zand wegloopt uit de betonmortel, zal het beton nooit hard worden. Zand zuigt het vocht uit het beton waardoor het beton scheurvorming kan vertonen. gebruik dus altijd een folie als ondergrond. Betonvloer storten op zand? Lees hieronder alle tips.

Wat heb ik nodig?

Wanneer een betonvloer gestort moet worden is het handig om vantevoren te weten wat je allemaal nodig hebt. Allereerst is het belangrijk dat je precies weet hoe dik de vloer moet worden en voor welk doel de vloer gestort wordt. Vloeren kunnen zonder fundering worden gestort. Echter, de zwaardere bouwwerken moeten op een fundering gestort worden aangezien beton van zichzelf ook al een zwaar materiaal is. Bij beton storten op zand zijn in de meeste gevallen de volgende bouwmaterialen nodig:

 • Dekzand / betonzand om de ondergrond vlak te maken zodat het beton hierop gestort kan worden. Zorg ervoor dat de zandlaag verdicht / aangetrild wordt voor het beste resultaat.
 • Op het vlakke zandbed wordt folie gelegd zodat er geen vocht uit de beton kan ontsnappen.
 • Dan wordt de bewapening aangebracht. Deze mag liggen op een verhoging zoals een aantal stoeptegels dit om zowel onder als boven het betonijzer een laag beton te krijgen (dit noemt men dekking)
 • Direct verwerkbaar beton dat gelijkmatig gestort kan worden op het zand.
 • Met een betontrilnaald haal je alle luchtbellen uit het beton.
 • Vaak is er ook nog isolatiemateriaal nodig. Vooral als er ook nog vloerverwarming wordt gebruikt. Daarover hieronder meer.

Isolatie onder betonvloer op zand in combinatie met vloerverwarming

Een betonvloer storten op zand is een klus waar niet alle klusser blij van worden. Isoleren van een betonvloer is verstandig om koude buiten te houden en de warmte binnen. Dit is vooral handig wanneer er vloerverwarming in de vloer verwerkt wordt. Door de vloer te isoleren zal de warmte niet wegvloeien naar beneden. In het geval dat een vloer geïsoleerd moet worden weten veel klussers niet waar ze moeten beginnen. Gelukkig is het allemaal niet zo lastig. De volgende vuistregel geldt in de meeste gevallen: Wanneer u de keuze kunt maken, kies er dan altijd voor om de isolatie onder de betonvloer aan te brengen. Heb je ook te maken met vloerverwarming dan zijn zelfs twee lagen isolatie aan te raden. In combinatie met vloerverwarming zal de structuur er ongeveer zo uit komen te zien:

Betonvloer storten in combinatie met vloerverwarming

 1. Aangetrild / verdicht zandbed
 2. Betonfolie tegen vocht
 3. Verharde vloerisolatie zoals EPS / piepschuim
 4. Betonfolie tegen weg trekken van vocht
 5. wapening / betonijzer
 6. Opnieuw verharde vloerisolatie zoals EPS / piepschuim
 7. Betongaas met daarbovenop de vloerverwarmingsslangen
 8. Dekvloer van cement of nogmaals beton
 9. Normale vloer / tegels / laminaat etc.

Dit is een veelgebruikte opzet voor het maken van een geïsoleerde betonvloer op zand met vloerverwarming. Heeft u hier toch nog vragen over bel dan dé betonspecialist op 06-57135262. Bij Online Betoncentrale kun je direct beton bestellen.

Waarom kiezen voor een gestorte betonvloer?

 • Beton is keihard en daardoor zeer duurzaam. Het gaat vaak een levenlang mee.
 • Beton kan in alle vormen gegoten worden en is in vloeibare staat dus zeer flexibel.
 • Beton is voordelig, vooral als je meerekent dat een betonvloer levenslang meegaat.
 • Beton heeft zeer weinig onderhoud nodig en is vaak zelfs geheel onderhoudsvrij.
 • Een betonvloer is gemakkelijk te storten met een betonpomp.
 • Beton is vochtwerend en is op verschillende manieren strak af te werken.

De belangrijkste tips bij een betonnen vloer storten op zand

Bij het storten van een vloer voor een zware aanbouw is het altijd handig om een fundering te plaatsen. Beton is een zwaar materiaal dat kan wegzakken. Daarnaast wordt een goede dikke vloer altijd met wapening versterkt. Anders is de kans dat je scheuren krijgt erg groot en dit ziet er niet mooi uit en zo gaat het beton veel minder lang mee. Houdt er verder rekening mee dat er genoeg folie gebruikt wordt maar dat er ook ventilatie is zodat het vocht ook weg kan. Maak verder gebruik van gecertificeerd beton zodat u verzekerd bent van een prachtig eindresultaat. Meer weten over beton storten op zand?

Voordelig het beste beton bestellen overal in Nederland

Een betonvloer storten op zand is simpel maar niet gemakkelijk. Er moet met veel zaken rekening gehouden worden. UIteraard helpen wij u er graag bij. Voor advies kunt u bellen met 06-57135262. Ook kunt u direct beton bestellen als u alle voorbereidingen al getroffen heeft. Verder is het ook mogelijk een gratis offerte aan te vragen.