Gecertificeerd beton
Veilig online betalen
Snelle levering

Prijs beton
Bereken hier uw prijs

Gratis offerte >
Prijs beton berekenen

Wat moet u weten over een beton terras aanleggen?

Een beton terras ziet er mooi uit en is tevens een praktische keuze. Het zorgt namelijk voor een nette en strakke uitstraling, aangezien er geen naden in zitten en dus minder onkruid ontstaat. Dit maakt een beton terras buiten ook een onderhoudsvriendelijke optie. Bij Onlinebetoncentrale verkopen en verpompen wij gecertificeerd beton voor uw nieuwe terras. In dit artikel leggen we uit hoe een betonvloer terras wordt aangelegd en met welke kosten u rekening moet houden.

 

Hoe wordt een beton terras buiten aangelegd?

Een beton terras storten vergt goede voorbereidingen en met het storten voldoende mankracht om het beton gelijkmatig over het terrasoppervlak te verdelen. Het is bijvoorbeeld belangrijk om een glad zandbed te maken, een stevige bekisting en wapening. Tevens moet u hierbij rekening houden met de waterafvoer en de afwerking van de betonvloer buiten op het terras. Al met al volgt het aanleggen van een beton terras de volgende stappen:

 

  1. Inmeten

Eerst moeten alle afmetingen van het terras exact worden ingemeten. Dit houdt in dat de hoeveelheid vierkante meters wordt opgemeten en de dikte van het beton wordt bepaald.

 

  1. Wapening

Vervolgens wordt de wapening aangebracht, wat de ruggengraat van het beton is, scheuren helpt tegen te gaan en de sterkte bepaald. Dit wordt vastgebonden, zodat het niet in het beton kan gaan drijven en boven het beton kan uitsteken wanneer er met storten over de wapening wordt gelopen. Langs de randen waar je tegen een bestaande muur aanstort wordt foamband geplaatst, waardoor de betonvloer kan krimpen en uitzetten en de kans op scheuren wordt verkleind.

 

  1. Beton pompen

Het betonnen terras wordt daadwerkelijk gelegd bij het pompen van het beton. Hiervoor worden slangen aangelegd van de betonpomp naar het verste punt van de stortplek. De betonpomp en de betonwagen worden zo dicht mogelijk geplaatst op bij de stortplek. De juiste hoogte van het terras kan met een laser worden bepaald.

 

  1. Afwerking

De afwerking van het beton begint tijdens het storten, waar middels een rotatielaser de juiste hoogte kan worden bepaald. Hierbij is het belangrijk dat wanneer de rand van de bekisting de juiste hoogte heeft, de pompmachinist deze tot de rand kan vullen waardoor u minder hark- en laserwerk heeft. Zodra het beton op de juiste hoogte ligt kunt u beginnen met afreien, begin hier zo snel mogelijk mee, hoe verser het beton hoe makkelijker het voor u is om het terras te vlakken. Wanneer het afreien klaar is heeft u een ruwe betonvloer waar later tegels op gelijmd kunnen worden, tevens kunt u ook na een aantal uren beginnen met vlinderen.

 

Wat kost een betonvloer terras?

De kosten van beton kopen voor uw terras hangt af van de oppervlakte van het terras in kubieke meters. Daarnaast zitten bij de kosten andere factoren inbegrepen zoals de voorbereidingen, zoals het afgraven van de ondergrond, de bekisting en wapening. Daarnaast zitten er kosten verbonden aan het beton storten zelf, het vlinderen en het impregneren. Vaak geldt er hoe groter het aan te leggen betonnen terras is, hoe lager de prijs per vierkante meter uitvalt.

 

Hoe kan Onlinebetoncentrale u van dienst zijn?

Wanneer u besluit zelf een beton terras aan te leggen, kunnen wij u van dienst zijn. Bij ons kunt u namelijk gemakkelijk beton bestellen. Wij verzorgen een persoonlijk contact, scherpe prijs en gecertificeerd beton voor uw nieuwe terras van beton. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen, dan kunt u hier een offerte aanvragen.